Earthblog

A Real-World Joomla! Template

 

 

Χώρος Συνεδρίου

Αίθουσα

"Πολυχρόνης Πολυχρονίδης"


Ευγενική Παραχώρηση

 

Διεύθυνση:
Ανδρέα Παπανδρέου 70
Τ.Κ. 73134, Χανιά
Σκουλάς Νίκος

 

 

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΚΟΥΛΑΣ

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα

Για περισσότερα από 45 χρόνια, ο Νίκος Σκουλάς υπήρξε ανώτερο και ανώτατο στέλεχος επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών στον Καναδά και στην Ελλάδα με αντικείμενα τον τουρισμό το χονδρεμπόριο και λιανεμπόριο τροφίμων, με έμφαση στο franchising καθώς και στην εκπαίδευση και κατάρτιση.Ίδρυσε και λειτούργησε επί σειράν ετών την εταιρία NSA. Ο Νίκος Σκουλάς είναι σήμερα  Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Συγγραφέας επιχειρηματικών βιβλίων και εγχειριδίων.

Κατείχε διάφορες κυβερνητικές θέσεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων:  Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Τ. (δύο θητείες), Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας και Υπουργός Τουρισμού και, πρόσφατα, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Υπήρξε ο πρώτος Γενικός Διευθυντής του πρώτου ιδιωτικού σταθμού τηλεόρασης MEGA Channel, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρίας  Royal Olympic Cruises, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Ξ.Ε. ΑΣΤΗΡ, ιδρυτικός Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων Α.Ε. (τώρα Invest in Greece) και Πρόεδρος του Minoan International College.

Διευθύνει το «Εργαστήρι Ηγετικών Στελεχών», το οποίο ίδρυσε το 1985 με σκοπό την οργάνωση και διεξαγωγή πρότυπων προγραμμάτων εκπαίδευσης μάνατζμεντ για ιδιοκτήτες και στελέχη ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων καθώς και προγράμματα κατάρτισης για την οργάνωση και διαχείριση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Έχει συγγράψει πολυάριθμα άρθρα, εγχειρίδια και βιβλία μεταξύ των οποίων «Η Ανθρώπινη Όψη της Ηγεσίας» και από κοινού με την Κυριακή Οικονομάκη, το βιβλίο "Διαχείριση και Ανάπτυξη Ανθρώπινων Πόρων" που διατίθεται από τις "Εκδόσεις NSA". Συνέγραψε επίσης «Το Εγχειρίδιο του Μικρού και Μεσαίου Επιχειρηματία», έναν εύχρηστο και πρακτικό οδηγό για τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που κυκλοφορεί σε 5η έκδοση από τις «Εκδόσεις NSA». Το πιο πρόσφατο συγγραφικό του πόνημα είναι το βιβλίο «Ηγεσία, Μάνατζμεντ, Ομαδικότητα - Το Τρίπτυχο της Επιτυχίας» που κυκλοφορεί από της Εκδόσεις «Μοντέρνοι Καιροί»

Υπήρξε ιδρυτικός Πρόεδρος της Λέσχης Φίλων του Ελαιολάδου «Φίλαιος», ιδρυτικός Αντιπρόεδρος του σωματείου «Αρχέστρατος» για τη διάσωση και διάδοση της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης και  ιδρυτικός Γραμματέας της Τράπεζας Τροφίμων (ενός ιδρύματος για την καταπολέμηση της πείνας υπό την προεδρία του αείμνηστου Γεράσιμου Βασιλόπουλου). Είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης που έχει ως  στόχο την ανάδειξη του ελληνικού διατροφικού πολιτισμού και Αντιπρόεδρος του «Κινήματος Πολιτών - Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε» με στόχο την προβολή και ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών και την προστασία των θέσεων εργασίας στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Από τον πρώτο μήνα της μετανάστευσής του στον Καναδά στα τέλη του 1960, μαζί με άλλους Κρητικούς του Τορόντο, επιδόθηκε στην προσπάθεια ίδρυσης της Ένωσης Κρητών Τορόντο «η Κνωσός» που έγινε πραγματικότητα μέσα στο 1961 και έγινε ο πρώτος Πρόεδρός της, με δραστηριότητες όπως το «Κρητικό Πειραματικό Θέατρο», εορτασμό των εθνικών επετείων,  διδασκαλία κρητικών χορών στα παιδιά και διοργάνωση πολλαπλών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Συνδέθηκε με τους ηγέτες της Παγκρητικής Ένωσης της Αμερικής με πρώτο τον αείμνηστο ιστορικό  Πρόεδρο Νίκο Καλημεράκη (που είχε και την αρχική ιδέα της συνένωσης όλων των Κρητών της διασποράς σε μια μεγάλη οργάνωση) καθώς και με άλλα στελέχη της  Παγκρητικής της εποχής εκείνης όπως τους Nick Delis, Κώστα Σταματάκη, Μιχάλη Μπελαδάκη, Βύρωνα και Γερώνυμο Ιερωνυμίδη, κ.ά.

Συνεργάστηκε με τον πρόεδρο Μανώλη Ηλιάκη όταν εκείνος ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, και υποστήριξη θερμά την προσπάθεια που δεν ευδοκίμησε τότε (μια και η ιδέα δεν είχε «ωριμάσει» ακόμα, αλλά αργότερα καρποφόρησε με το αποτέλεσμα που βιώνουμε σήμερα.

Έκτοτε και συνεχώς, συμπαρίσταται και συμμετέχει ως εθελοντής στις δραστηριότητες των Κρητών της Διασποράς και του οργάνου που τους εκφράζει, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών. Ήταν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου που έγινε στο Λασίθι προ τριετίας και συμβάλλει στην επιτυχία του παρόντος Συνεδρίου ως συνεργάτης της Οργανωτικής Επιτροπής.

 

Η Ομιλία του κ. Σκουλά σε PDF

 

Η Παρουσίαση του κ. Σκουλά

 

 

 

 

Γραμματεία

Συνεδρίου

 

Ιπποκράτης Μπελαδάκης

Τηλ: 6977007675

email:

ippokratisbeladakis@gmail.com

 

Χρυσούλα Τζωρτζάκη

Τηλ: 6983913055

email:

xtzortzaki@gmail.com